deborahopreis.reismee.nl

wijnen, raften en ontspannen in de Argentijnse stad Mendoza

shitterende plaza’s, mooie boulevards, goede restaurants met goed en lekker eten, veel cultuur en een relaxed nachtleven. De Argentijnse wijnstad Mendoza straalt werkelijk de eeuwige rust uit en mensen genieten hier daadwerkelijk van het leven.

‘Alles op zijn tijd’ is hier volgens mij de instelling. Vanwege de hitte die hier overdag heerst is er ook weinig te beginnen: niets meer dan een beetje in het park hangen. Overdag zijn de straten uitgestorven. ‘s Avonds komt men hier pas weer tot leven: de plaza’s en terrassen zitten dan vol met mensen en artesanias die hun kunsten verkopen.

De Mendoza regio produceert bijna 70 % van de Argentijnse wijn. Wijnliefhebbers komen hier dus volledig aan hun trekken. Daarnaast biedt Mendoza talloze watersportmogelijkheden (een van de beste plekken om te gaan raften), wijntours en trektochten in het Cerro Aconcagua’s (een schitterend gebergte).

Voor de mensen die de film ‘7 years in Tibet’ hebben gezien en dachten dat deze film in Tibet was gedraaid….
Niet waar… Uspallata, een klein bergdorpje vlakbij Mendoza staat geheel in het teken van het bezoek dat Brad Pitt en cameraploeg daar tijdens de opnames brachten. Hier vind je nog echt de stekjes waar je geen massa’s toeristen tegenkomt.

Na ultieme ontspanning in Mendoza is het tijd voor 'back in the reality'. Vanuit deze Argentijnse stad kun je met één nachtbus heel makkelijk en comfortabel naar de Chileense hoofdstad Santiago reizen .

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active