deborahopreis.reismee.nl

Ipanema

Met haar populaire stranden, straten vol boetiekjes, restaurants, bars en discotheken is en blijft de wijk Ipanema the place 2b in ´Rio De Janeiro´.

`Ipanema` vond haar roem in de jaren ´60 met de komst van Bosa Nova star, ´The Girl van Ipanema´ en werd hiermee the hang out place voor muzikanten en schrijvers.
En nog steeds is Ipanema de plek voor artiesten, rijke families, modellen, gays en ´hipheden´.

De stranden van Ipanema zijn niet bijzonder maar in ieder geval een stuk schoner dan die van Copacabana. Hippies, artesanias, bruin, zwart tot rood gebrande bodies, favela jeugd, de gay-scene, sufer dudes en familias: iedereen weet zijn domein langs de kustlijn te vinden.
Ipanema staat in Indian taal voor ´bad, dangerous waters´ en dat is niet voor niets. De onderstroming is zeer heftig. Het is daarom helaas niet geheel relaxed vertoeven in zee. Zo nu en dan is het behoorlijk hard werken om je hoofdje boven water te houden.

levende markt
Het strand in Rio is één levende en flirtende markt. Van veschrompelde brazilaanse mannetjes die langslopen met camarones, kleden of sieraden tot Braziliaanse dudes die je een caiparinha, tatoo of massage onder je neus drukken. Verder barst het strand natuurlijk van de nodige vakantiegangers en de locale Brazilianen. Het is waar…! Het leven in Rio speelt zich echt af op het strand.

Leblon, grenzend aan Ipanema wordt het uitgaansmekka van Rio genoemd.
Na wat kleine research komen we terecht bij `Melt`, dit moet en zou de ´place´ zijn. Met een speciaal pasje kan iedereen zichzelf de gehele avond voorzien van de nodige drank en sushi en de rekening bij vetrek betalen. De prijzen vallen erg tegen…Gewone europese prijzen en misschien nog wel duurder! (toch wel even wennen na lange tijd in Latin Amerikaanse landen te hebben vertoeft)

dompertje
De avond is niet spectaculair en valt me behoorlijk tegen: een aantal westers ogende, rijke Braziliaanse meisjes zijn druk met fototoestellen in de weer en gaan volledig los voor een locale funkheld die het podium betreedt. Daarna draait een dj een aantal plaatjes maar het is het allemaal net niet. De sfeer blijft timide, niet iets wat je in eerste instantie bij een stad als Rio verwacht. Een aantal mensen, met wie ik even in gesprek raak, herinneren mij aan het feit dat je voor de feesten echt in de ´subs´ moet zijn. En voor het ´city nightlife´ moet je in Sao Paolo zijn en niet in Rio. (klopt ook want daar hebben alle New Yorkse clubs hun zusje zitten).

Op naar de locale feesten dan maar….




























Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active